תערוכות

לתיאום הצגת אחת מהתערוכות הנודדות במקום שלכם, אנא צרו איתנו קשר!

קרונות תנועת "הבריחה" במחנה המעפילים בעתלית

 בתוך שלושה קרונות רכבת מימי מלחמת העולם השנייה, הניצבים במתחם מוזיאון המעפילים בעתלית מוצגת תערוכה המגוללת באמצעות טקסטים וצילומים היסטוריים את סיפורה המופלא של תנועת "הבריחה". סיפור של יזמה ותחבולות, גבורה והקרבה, המתאר את פעילות התנועה, שפעלה באירופה משלהי מלחמת העולם השנייה ועד להקמת המדינה, והעבירה מעל 250,000 פליטים יהודים ניצולי שואה ממזרח אירופה אל עבר נמלי הים התיכון.

התערוכה כוללת 45 לוחות. 14 לוחות מציגים טקסטים בעברית ובאנגלית, המתארים היבטים שונים של תנועת הבריחה, ו-31 תמונות שצולמו אחרי תום מלחמת העולם השנייה באירופה, הקשורות לפעילויות ההצלה של תנועת הבריחה או מתארות את מצבה של שארית הפליטה באירופה.

קרונות התערוכה - מבט מבחוץ
קרון - מבט מבפנים

"הבריחה" - יציאת אירופה 1948-1945 (תערוכה נודדת)

 גרסה נודדת של התערוכה הקבועה במחנה המעפילים בעתלית. בכל אתר מוצגת התערוכה במשך כחודש-חודשיים, ובהמשך מועברת לאתר אחר. והוצגה כבר באתרים ציבוריים רבים ברחבי הארץ.

בתערוכה הנודדת 33 לוחות, בהם 14 לוחות המציגים טקסטים בעברית ובאנגלית, ו-21 תמונות.

ביקור בתערוכה

"ילדים בנתיבי הבריחה" - אירופה 1948-1945 (תערוכה נודדת)

 התערוכה מציגה סיפור פעילותה של תנועת הבריחה להצלת הילדים היהודים לאחר השואה. מתוך כמליון ילדים יהודים שהיו בפולין לפני המלחמה נותרו בחיים כחמשת אלפים בלבד, רובם יתומים ללא קרוב ומודע. פעילי הבריחה מאתרים את הילדים, אוספים אותם לבתי ילדים ומטפלים בהם מבחינה פיסית ומבחינה רגשית-נפשית. בהמשך מביאים אותם לארץ ישראל, שם יגלידו פצעיהם ושם יחיו לבטח.

במלאכת הצלת הילדים חברו מספר גופים: ראשונים היו אנשי שארית הפליטה עצמם, אשר מצאו בעצמם את כוחות הנפש והגוף והתחילו לפעול לפתרון שאלת הילדים. בהמשך הצטרפו השליחים הארצישראליים אנשי תנועת הבריחה, שנשלחו במיוחד למטרה זו. עימם פעלו לוחמי הבריגדה, שליחי הישוב העברי בצבא הבריטי. את בתי הילדים הפעיל ארגון "עליית הנוער" ואילו ארגון הג'וינט מימן את רוב הפעילויות.

התערוכה מוצגת בבתי ספר העוסקים בתקופת הצגתה בלימוד הנושא. היא כוללת 26 "קאפות" בגודל A4.

ילדים בנתיבי הבריחה - עמוד הפתיחה
התערוכה בבית הספר קלמן ברמת-השרון